Barcelona

Tanca l'últim fabricant estatal de televisors de tub catòdic

Tecnimagen, l'últim fabricant de televisors de tub catòdic de l'estat espanyol, ha anunciat el tancament de la seva planta de Sant Boi de Llobregat, una decisió que afecta la totalitat de la plantilla, formada per 139 treballadors. Els tres accionistes de l'empresa ja han comunicat que no poden afrontar el pagament de dos crèdits per valor de més de cinc milions d'euros, així com els seus compromisos econòmics amb diversos proveïdors, després de dos exercicis consecutius amb pèrdues i un descens progressiu de les comandes.

Actualitzat

El propietaris de la planta, situada al polígon industrial Salas de Sant Boi, dubten fins i tot de si podran indemnitzar els treballadors pel final de l'activitat, de manera que segurament hauran de recórrer a un procés concursal (l'antiga suspensió de pagaments) i la liquidació de la societat quedarà en mans d'administradors judicials.

Des del mes de gener passat, els propietaris de Tecnimagen han intentat vendre els actius de la companyia o elaborar un pla de viabilitat centrat en la fabricació i comercialització de productes alternatius, vinculats a les energies renovables i els circuits electrònics d'altes prestacions. Però els plans alternatius no han donat els seus fruits i Tecnimagen s'ha vist condemnada al tancament, com ha anat passant amb els grans fabricants de productes d'electrònica de consum que hi havia a Catalunya.

Els orígens de l'empresa es remunten al 1994, quan Philips va haver de tancar la seva fàbrica de televisors a Sant Boi de Llobregat, fruit d'un procés de reestructuració a tot el món. Aleshores, un grup de directius de l'empresa liderats per Joaquín Badenas es van fer càrrec del 100% del capital i van revifar el negoci, que va adoptar el nom de Tecnimagen.

L'any 2003, Tecnimagen va arribar a produir prop d'un milió d'unitats i va entrar en nous segments, com els aparells d'LCD i DVD, però la competència dels països emergents i la desaparició del format tradicional de televisió han estat esculls infranquejables.

Els fabricants de productes d'electrònica de consum pràcticament han desaparegut després de tancaments com els de Samsung a Palau-solità i Plegamans o la fi de l'activitat de forma progressiva a la planta de Braun a Esplugues de Llobregat.

Anar al contingut