Madrid

Duran diu que Zapatero no ha complert i el president respon anunciant el traspàs de Rodalies

El portaveu al Congrés de Convergència i Unió, Josep Antoni Duran Lleida, ha retret al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que després de les promeses sobre infraestructures i sobre inversió a Catalunya no els hagi complert. També ha lamentat la falta d'acord amb la llei de la dependència, perquè s'envaeixen competències. Duran creu que el govern espanyol no ha estat prou lleial, i això ha fet perdre la confiança de CiU amb ell. El nacionalista, per cert, ha dit que el PP tampoc s'ha guanyat la seva confiança. En la rèplica, Zapatero ha anunciat que al gener es traspassarà Rodalies a la Generalitat.

Actualitzat

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat aquest dimarts, en el marc del debat de política general, que el govern espanyol començarà a transferir el servei de Rodalies Renfe a la Generalitat a partir del mes de gener de l'any que ve.
Zapatero responia, amb aquest anunci, a les crítiques d'incompliment de l'Estatut que li ha fet el portaveu de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, que en la rèplica ha qüestionat la validesa d'aquest compromís pel que fa al fet si es transferirà completament Rodalies Renfe o només una part, i al mateix temps, si la trasferència anirà acompanyada d'inversió.

Duran també ha retret a Zapatero que no hagi accelerat les inversions i ha lamentat que el desplegament de l'Estatut no sigui una prioritat pel govern. El president espanyol ha negat que no hi hagi voluntat de desplegar el text i ha recordat les comissions bilaterals que s'han celebrat per concretar el ritme de les transferències. Però Duran ha puntualitzat que fer reunions i comissions no vol dir que les transferències passin a Catalunya.

Zapatero també ha assegurat que el TGV arribarà a Barcelona el desembre d'aquest any. D'altra banda, ha afirmat que li "sorprèn molt" veure "tanta impaciència" pel que fa a l'Estatut quan hi ha hagut tanta paciència "durant anys".

Anar al contingut