Jerusalem

Dimiteix el president d'Israel per l'escàndol dels abusos sexuals

El president d'Israel, Moshe Katsav, ha presentat la carta de dimissió a la presidenta del Parlament. Katsav ha arribat a un acord al marge dels tribunals en què admet la seva culpabilitat en els delictes d'assetjament sexual que pesaven sobre seu. De tota manera, serà encausat per actes indecents i assetjament, però no per violació. La fiscalia té previst presentar una acta d'acusació revisada contra Katsav amb aquest canvi. En qualsevol cas, li ha costat el càrrec. Shimon Peres serà ara el nou president israelià.

Actualitzat
Katsav ha presentat la carta de dimissió a la presidenta del Parlament, Dalia Itzik, després de saber que serà encausat per actes indecents i assetjament sexual i no per violació com s’esperava en un principi.

La renúncia entrarà en vigor el diumenge al matí, moment en què Itzik assumirà la presidència de forma interina fins a l’entrada en funcions del president electe, Simon Peres, prevista pel pròxim 15 de juliol.

Segons ha informat la ràdio pública israeliana, la fiscalia també té previst per aquest diumenge presentar una acta d’acusació revisada contra Katzav davant del jutjat de pau de Jerusalem.

No obstant, organitzacions de dones en defensa de les víctimes d’abusos sexuals han convocat una marxa per la plaça Rabin de Tel Aviv en què s’exigirà que s’anul·li l’acord negociat entre els advocats de Katzav i la fiscalia, i que se’l jutgi per violació.

L’assessor jurídic de l’Estat ha precisat que els càrrecs pels quals serà encausat Katzav podrien ser castigats amb una pena màxima de 10 anys de presó, però la Fiscalia General ha recomanat que Katzav només sigui condemnat a la llibertat condicional.
Anar al contingut