Barcelona

Milers de mossos d'esquadra demanen la dimissió de Saura

Doble manifestació insòlita a Barcelona. Entre 4.000 i 6.000 mossos d'esquadra han sortit al carrer convocats pels diferents sindicats del cos, en defensa de la seva professionalitat. Els policies culpen el Departament d'Interior de provocar el desànim al cos i "posar a la picota" la institució i han demanat la dimissió del conseller Joan Saura. Paral·lelament, en el mateix moment, el col·lectiu okupa de Barcelona ha fet diversos actes per protestar contra l'actuació de la policia catalana i contra el Departament d'Interior, perquè considera que hi ha una persecució contra el moviment. L'últim acte ha estat rebre els mossos a la plaça Sant Jaume, on els agents han acabat la seva manifestació.

Actualitzat

La manifestació convocada pels sindicats policials, en la qual no hi ha hagut logotips sindicals, ha començat a les sis de la tarda a la plaça Catalunya amb el lema "Per la dignitat policial i el seu reconeixement social". Abans de finalitzar a la plaça Sant Jaume, s'ha aturat davant de la seu de la Conselleria d'Interior, on s'ha llegit un manifest per protestar pel fet que la conselleria fes públic que havia apartat cinc agents acusats de maltractaments a detinguts a la comissaria de les Corts. Durant la manifestació, els Mossos han exigit amb crits i pancartes la dimissió del conseller de l'Interior, Joan Saura, a qui responsabilitzen d'haver facilitat, promogut i permès el descrèdit del cos.

En una roda de premsa conjunta, representants dels cinc sindicats del cos (SAP-UGT, SME-CCOO i els corporatius CAT, SPC i APPAC), a més del sindicat dels comandaments policials (APESME), han destacat la importància que la marxa sigui unitària. La protesta dels Mossos té el suport del Partit Popular de Catalunya, encara que no ha anat a la marxa cap membre de la formació "per no polititzar-la".

Mentre els Mossos arribaven al plaça Sant Jaume, just al costat, al carrer Ferran, unes 300 persones de col·lectius antisistema s'han manifestat pacíficament davant d'un nombrosíssim cordó policial. Amb el lema "Prou impunitat policial", denuncien l'actitud dels Mossos d'Esquadra, als quals han acusat de torturadors. 

Segons han assegurat, volen protestar contra diverses actuacions policials, com les pallisses a detinguts a la comissaria de les Corts o l'ús del punxó "kubotan", així com contra el Departament d'Interior perquè consideren que persegueix el moviment okupa. El col·lectiu de joves antisistema ha rebut els policies a la plaça Sant Jaume amb crits de protesta.

En la vigília, una cinquantena de membres del col·lectiu okupa es van concentrar davant de la comissaria de les Corts al vespre per protestar contra el que consideren maltractaments i tortures a detinguts. El lema de la concentració va ser "Prou brutalitat policial".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut