Barcelona

Difonen les imatges de la jove suposadament maltractada per una mossa a les Corts

La ciutadana russa suposadament maltractada per una agent dels Mossos d'Esquadra a la comissaria de les Corts a l'abril ha ratificat la seva denúncia als jutjats i ha ampliat l'acusació a tres agents més. La jove, que ha entrat acompanyada del seu advocat, va ser detinguda acusada d'atemptat contra l'autoritat. Aquest dimarts s'han vist les imatges gravades a la sala d'escorcolls de la comissaria amb càmera oculta, on es veu com l'agent hauria donat una bufetada a la detinguda, que estava emmanillada, i la tirava al terra. Les imatges s'han fet públiques aquest dimecres. La noia, que no ha volgut fer declaracions, va aportar dies després de la detenció unes imatges del seu cos ple d'hematomes i un informe mèdic que corroborava que tenia 38 hematomes a tot el cos.

Actualitzat

El judici contra la mossa d'esquadra acusada d'apallissar una detinguda el 4 d'abril passat, que està suspesa de feina i sou, ha començat a Barcelona. Després de veure les imatges gravades a la sala d'escorcolls de la comissaria de les Corts amb càmera oculta, la jove ha ratificat la seva denúncia.

La nit dels fets, la noia, que celebrava el seu aniversari, va arribar a la porta de casa seva i en no trobar les claus del domicili va començar a trucar a timbres perquè l'obrissin. Se suposa que algun dels veïns va avisar la policia autonòmica i els Mossos d'Esquadra es van personar al lloc i la van detenir acusada d'atemptat contra l'autoritat.

Un examen mèdic de l'Hospital del Mar de Barcelona previ al seu trasllat a la comissaria de les Corts detalla que la detinguda presentava molèsties als canells, probablement a causa de les manilles que duia posades. En sortir de la comissaria, en canvi, un altre informe, redactat a la Vall d'Hebron, va revelar fins a 38 hematomes als genolls, malucs, espatlles, cara, esquena i zona lumbar. A més, en arribar a casa, el seu xicot va gravar un DVD que mostrava aquestes lesions, que va entregar dies després de la detenció.

Què va passar a l'interior de la comissaria?

Segons l'advocat de l'Elena, l'agent dels Mossos la va tirar a terra, li va fer treure la roba per la força i va començar a burlar-se d'ella, entre altres coses per la seva roba interior o el seu accent.

A més, a la declaració d'aquest dimarts la noia ha ampliat la denúncia a tres agents més, que l'haurien colpejat i empès ja al calabós. L'advocat de la jove, però, ha reconegut que serà difícil identificar els agents, perquè en el moment dels fets la seva clienta estava en estat de xoc i li havien posat un casc de moto perquè no s'autolesionés.

Difonen les imatges

Aquest dimecres s'ha fet pública una gravació de les càmeres ocultes situades a la zona d'escorcolls de la comissaria per ordre de la Conselleria d'Interior. S'assegura que la gravació no ha estat tallada ni s'hi ha fet cap muntatge i que només mostra la mossa clavant una bufetada a la detinguda, que estava emmanillada, i tirant-la a terra. Aquesta agent ja ha estat suspesa de sou i feina.

En el vídeo s'observa que la detinguda, d'origen rus, entra a l'habitació d'escorcolls de la comissaria custodiada per dues agents femenines molt més corpulentes que ella i que, després de treure-li l'abric, li col·loquen les manilles per davant i procedeixen a treure-li les arracades i altres pertinences. Immediatament després, una de les agents comença a descordar-li la camisa, que li queda penjant a l'altura dels colzes, i li treu el sostenidor, que deixa sobre una taula després d'inspeccionar-lo superficialment.

Les agents li treuen les manilles perquè la detinguda es descordi els pantalons i, quan procedeixen a col·locar-les per l'esquena, la noia fa el gest de donar una puntada de peu, després del qual una de les mosses l'arracona contra la paret d'una empenta i la tira a terra per treure-li les botes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut