Sant Carles de la Ràpita

Un pesquer de Sant Carles de la Ràpita rescata 26 subsaharians a alta mar

Un vaixell pesquer de Sant Carles de la Ràpita ha rescatat 26 ciutadans de la Costa d'Ivori que navegaven a la deriva amb un "cayuco" pel Mediterrani, en aigües de responsabilitat de Líbia. El rescat es va fer dissabte, segons s'ha sabut aquest dilluns, però l'embarcació no arribarà a l'estat espanyol fins d'aquí a un parell de dies. Abans, el vaixell desembarcarà la càrrega a l'illa de Malta. En arribar, els ocupants del "cayuco" podrien demanar asil polític a Espanya. Des de bord es reconeix que la situació és "complicada, però no crítica".

Actualitzat
El pesquer “Montfalcó”, amb base a Sant Carles de la Ràpita (Montsià), va rescatar dissabte passat 26 ciutadans de la Costa d'Ivori que anaven en un “cayuco” a la deriva al Mediterrani, en aigües de responsabilitat de Líbia, i tornarà d'aquí a dos o tres dies a Espanya, on s'espera que sol·licitin refugi.

Fonts del Ministeri d'Afers Estrangers han explicat que el pesquer remolcador va decidir recollir-los per raons humanitàries i a causa del mal estat de la mar. El “Montfalcó” es dirigia a Malta per dipositar la seva càrrega d'alevins de tonyina, quan la seva tripulació va trobar el “cayuco” i va decidir pujar els seus ocupants a bord, ja que la mar estava "molt moguda".

Després de ser avisades per la tripulació del pesquer, les autoritats espanyoles, que estan en contacte amb els responsables de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats -Acnur-, van decidir-ne el retorn a Espanya, previst per d'aquí a dos o tres dies, una vegada que el "Monfalcó" desembarqui la seva càrrega a Malta.

L'Acnur assegura que probablement els tripulants del "cayuco" demanaran asil polític a les autoritats espanyoles perquè vénen d'un país molt inestable i podrien estar perseguits a la Costa d'Ivori. Els responsables de l'Acnur entrevistaran un per un els 26 immigrants per informar-los dels seus drets i analitzar les peticions de refugi polític.

Situació “complicada, però no crítica”


Florenci Macíes, el gerent de l’empresa Naresa, propietària del “Montfalcó”, ha assegurat que la situació que es viu al vaixell és “complicada, però no crítica”. El principal problema és que els falta espai perquè el “Montfalcó” és una embarcació petita, de només 26 metres d’eslora. A això s’hi afegeix el fet que la tripulació, formada per mitja dotzena de persones, s’ha de fer càrrec del menjar per a ells i els 26 rescatats. Amb tot, els subsaharians estan bé de salut.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut