França

Les vacances de luxe de Sarkozy provoquen una onada de crítiques i burles a França

El president electe, Nicolas Sarkozy, no ha escatimat diners a l'hora de planificar les vacances després d'una dura campanya de les presidencials franceses. Segons algunes fonts, Sarkozy ha pagat més de 110.000 euros per passar tres dies en un iot de luxe a la badia de Delimara, a Malta. El president electe aprofitava la pausa per descansar amb la família i també per començar a decidir la composició del nou govern. Amb tot, el mateix president ha decidit tornar abans, ja que aquestes vacances han provocat una onada de crítiques i ironies a la premsa i a la resta de partits. D'aquesta manera, Sarkozy ha volgut frenar les especulacions.

Actualitzat

La majoria dels diaris francesos publiquen a primera pàgina les vacances de Sarkozy amb la seva família a bord del iot de 60 metres d'eslora en aigües de Malta, on va arribar amb avió privat cedit, així com el iot, per l'empresari Vicent Bolloré, una de les principals fortunes de França.

Dies abans de les eleccions de diumenge passat, Sarkozy ja havia afirmat que es retiraria uns dies per reflexionar sobre la seva nova funció presidencial. Aleshores, la premsa publicava que la retirada temporal podia ser en un monestir o en alguna finca tranquil·la de l'illa de Còrsega. Ara, però, s'ha comprovat que no ha estat així.

La premsa d'esquerres, com "Libération" i "L'Humanité", parlen de la retirada del president electe i es pregunten si es tracta d'un nou estil i de la ruptura que prometia abans de la cita electoral. El setmana satíric "Le Canard Enchainé" fa un joc de paraules per referir-se al lloc de vacances de Sarkozy i diu: "Ça comence mal" ("Això comença malament"). També fa referència a una festa privada que va fer diumenge a la nit després dels comicis amb els seus "amics de la CAC-40", que és l'índex d'empreses més capitalitzades de la Borsa de París.

"Le Parisien", per la seva part, parla de "l'escapada daurada" i mostra les fotografies del iot, que val més de 110.000 euros tres dies.

El conservador "Le Figaro" es mostra més auster en els seus comentaris, tot i que recull les paraules d'un col·laborador de Sarkozy que admet que la sortida de Malta no ha estat la millor idea per a algú que durant la campanya s'ha autoproclamat "el candidat del poble" o que representa "la França madura"".

Per la seva part, polítics d'esquerra i sindicats han criticat el president electe pel luxe de les seves vacances. Mentrestant, els membres dels seu partit han justificat les vacances, que han qualificat de "felicitat excepcional".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut