Tarragona

TV3 estrena dijous la sèrie "La Via Augusta"

Amors, passions, desig, lluites de poder i ambició són la matèria primera de "La Via Augusta", una producció de ficció ambientada a la Tàrraco romana que TV3 estrena aquest dijous a les 22.15. La nova sèrie, escrita per Joaquim Oristrell i dirigida per Sònia Sánchez, gira al voltant de les relacions entre una família de senyors romans que arriba a Catalunya acompanyant el cèsar i els seus esclaus.

Actualitzat
"Malgrat estar ambientada a l'època dels romans, 'La Via Augusta' és una història actual perquè tot i que han passat més de 2.000 anys els sentiments humans continuen sent els mateixos", ha comentat Joaquim Oristrell en l'acte de presentació de la sèrie, aquest dimarts al migdia a Tarragona.

Oristrell, creador de la idea i autor dels guions juntament amb Enric Gomà, ha puntualitzat que la nova sèrie no és una història de la Història sinó sobre relacions humanes, i ha recordat també que els imperis han existit sempre. "Ara el cèsar seria George Bush i la romanització, anar buscar petroli a l'Iraq".

La directora de la producció, Sònia Sánchez -que ja havia treballat amb Oristrell a "Majoria absoluta"- ha destacat la qualitat de la feina que s'ha fet des d'ambientació i vestuari per recrear amb fidelitat l'època, i també el luxe de poder rodar amb un repartiment que encapçalen figures tan conegudes com Anna Lizaran, Francesc Garrido, Mònica López, Jordi Bosch, Ferran Rañé, Albert Ribalta, Cristina Plaza, Toni Sevilla i Alícia Pérez.

Tots donen vida a una història que arrenca amb l'ordre del cèsar August (Jordi Bosch) al seu metge Pompeu (Francesc Garrido) de traslladar-se a Tàrraco, on ell pensa instal·lar-se. Pompeu farà el viatge acompanyat de la seva família i de vuit esclaus ibers.

Francesc Escribano, director de TV3, ha reafirmat l'aposta que la cadena fa per "La Via Augusta", "una sèrie arriscada, però de molta qualitat i que esperem que ajudi també a despertar l'interès dels espectadors per la història, i en concret per l'època romana a Catalunya".

Per incentivar aquesta curiositat dels espectadors, després de l'emissió del capítol, d'una hora de durada, TV3 estrena, com a complement de la sèrie, "A la romana", un espai divulgatiu de 15 minuts que cada setmana explicarà amb ironia però també amb rigor històric com era la vida quotidiana dels romans a casa nostra en àmbits com la cuina, l'educació, el poder, el matrimoni o l'esport.

El nou programa és dirigit per Oristrell i presentat per Enric Calpena amb la col·laboració d'Oriol Grau i Alexandra Palomo.
Anar al contingut