El Prat de Llobregat

Acomiaden la doctora d'un poliesportiu municipal del Prat per parlar en català

Una metgessa del Centre Esportiu Municipal Sagnier del Prat ha estat acomiadada pel fet de dirigir-se als usuaris en català. L'empresa que té cedida la concessió administrativa de les activitats esportives al centre, SEAE S.L., ha justificat la decisió per "falta d'expressió en castellà". La polèmica decisió va ser comunicada fa dotze dies a l'afectada, Anna Vegué, i ha provocat la intervenció de l'Ajuntament, que ja ha comunicat verbalment a la citada empresa que "l'ús d'un idioma oficial no és motiu suficient que justifiqui l'acomiadament".

Actualitzat
El regidor d'Esports, José Luis Oliveras, ha declarat que en un parell de dies comunicaran per escrit la postura municipal, a l'hora que demanaran a l'empresa responsable "la reincorporació de la doctora al seu lloc de treball". Oliveras ha precisat que Vegué "en cap cas és funcionària municipal", encara que l'Ajuntament "ha obert diligències administratives" per intentar aclarir l'assumpte. El grup municipal d'ERC ja ha pres cartes enmig d'aquesta polèmica i ha penjat diverses pancartes a la ciutat amb el següent text: "Ajuntament, no acomiadis la gent per parlar en català".

La metgessa Anna Vegué, que fa set anys que treballa de forma exclusiva al complex esportiu, ha declarat: "Prioritzo parlar en català si m'entenen perquè és la meva llengua i m'hi trobo més còmoda, però no em nego a parlar en castellà. És més, si no m'entenen canvio d'idioma, però això passa poc, perquè la comprensió és alta".

La doctora ha explicat que la carta d'acomiadament que l'empresa Servei d'Ensenyament i Assessorament Esportiu (SEAE) li va lliurar fa dotze dies la va agafar totalment per sorpresa. "A mi no em consta que hi hagués gaires queixes, només la d'un usuari, i no era pas una queixa formal, era la d'un home que lamentava que hagués atès la seva senyora en català. Tot i que la usuària havia entès les meves indicacions, el fet que no canviés al castellà quan ella s'hi va dirigir en aquest idioma no li va agradar", ha explicat.

De fet, a la carta, el mateix president del consell de la companyia reconeix que "aquest acomiadament és improcedent" i acredita la màxima indemnització. Però la treballadora no l'ha acceptat i ha denunciat els fets davant el jutjat social de primera instància de Barcelona, segons han informat fonts del sindicat CCOO, que han assessorat la treballadora.
Anar al contingut