Barcelona

"La victòria de la creu", de Miquel M. Gibert, guanya el premi Crexells de novel·la

L'escriptor de la Granadella Miquel M. Gibert s'ha endut la XXXVI edició del premi Crexells de novel·la, dotat amb 6.000 euros, amb "La victòria de la creu". El llibre explica la història d'un sacerdot de família noble que escriu la història de tres generacions. El mateix autor ha explicat que és una novel·la "aparentment històrica" que narra la història d'una baronia del segle XIX a través de les memòries del capellà. "La victòria de la creu", editada per Proa, ja va ser finalista del premi Sant Jordi 2005.

Actualitzat

La història de la novel·la guanyadora transcorre a la Granadella, el poble natal de l'autor, que va treballar uns quinze anys en l'obra. Gibert assegura que ell mateix va ser testimoni de la "desaparició del món religiós i del segle XIX que dominava l'àmbit rural encara fins als anys seixanta".

Nascut el 1956, Miquel M. Gibert és professor de la Universitat Pompeu Frabra, ha publicat obres de teatre com "El vi més ardent" i ha guanyat el premi Narcís Oller (2001) per la narració curta "La desgràcia de pecar".

El premi Crexells, creat el 1928, ha distingit autors com Prudenci Bertrana, Mercè Rodoreda, Pere Calders, Jesús Moncada, Carme Riera i Ferran Torrent, entre d'altres.

Anar al contingut