Barcelona

Sis projectes empresarials dirigits per dones reben els premis de la fundació Fidem

Sis projectes empresarials dirigits per dones han rebut el Premi a la Dona Emprenedora que cada any atorga la fundació Fidem. Els guardons pretenen donar visibilitat als negocis regentats per dones i aquest any han arribat a la desena edició. Entre les premiades hi ha des d'un gabinet d'estudis ambientals fins a un despatx de registre de la propietat intel·lectual.

Actualitzat
El premi a la creativitat l'han rebut les dues propietàries de la firma de bosses de pell Erva. Eva García i Rosa Rial van començar aquesta marca a Londres, gairebé per "hobby", i, ara, vuit anys després, ja han aconseguit un taller propi i s'han convertit en una marca de referència.

Montserrat Boncompte ha recollit el premi a la iniciativa empresarial. En 25 anys ha ampliat el negoci familiar de benzineres i ha entrat en sectors tan diversos com el turisme rural o els productes ibèrics. El premi al microcrèdit ha estat per a Manumau Visual Desing, mentre que el de la trajectòria professional ha recaigut en les germanes Dolors i Paquita Reixach, del restaurant Hispania.

Altres premiades han estat Adelaida Ponti, que dirigeix un despatx de registre de la propietat intel·lectual, o el gabinet d'estudis ambientals Socarrel. A banda, el premi a la conciliació de la vida laboral i familiar se l'ha endut l'empresa de neteja KH 7 Lloreda.

Segons la fundació Fidem, el perfil de la dona emprenedora ha canviat, però actualment destaquen les dones d'uns trenta anys, preparades però que no troben feina i, per tant, opten per muntar un negoci.
Anar al contingut