Carolina del Sud

James Brown descansa en pau 75 dies després de la seva mort

James Brown ja descansa en pau, lluny del soroll i el turment a què l'han sotmès els seus familiars. Ha hagut d'esperar dos mesos i mig per poder reposar tranquil·lament. Els últims 75 dies se'ls ha passat a la seva mansió de Beech Island embalsamat i esperant que els seus fills i la seva última dona es posessin d'acord sobre l'herència. Finalment, el pacte ha arribat i el seu cadàver ja reposa en una cripta de casa d'una de les seves filles a Carolina del Sud. Les restes mortals no descansaran aquí eternament, només hi seran de forma temporal fins que s'acabi el seu mausoleu.

Actualitzat
El cantant de soul James Brown, que va morir el dia de Nadal, ha estat enterrat. Les disputes entre la seva viuda i els seus 7 fills pel repartiment de l'herència milionària van fer que es decidís embalsamar el cos del padrí del soul durant més de dos mesos, fins que s'arribés a un acord sobre on havia de ser enterrat. James Brown va rebre finalment sepultura dissabte en una cerimònia privada amb familiars i amics en una cripta de casa d'una de les seves filles a Carolina del Sud.

Una història escabrosa

Poc va trigar el dolor per la mort de l’astre a convertir-se en una esperpèntica disputa familiar per la seva herència milionària. Quan es va llegir el testament es va veure que l’última esposa de Brown, Tomi Rae Hynie, no hi figurava pas, ni tampoc el seu fill de 5 anys, James Jr. Aquesta va posar una demanda per reclamar la meitat dels diners del cantant.

Els sis primers fills del padrí del soul van reaccionar ràpidament, negant-se a reconèixer Hynie com l'esposa legal del seu pare, ja que quan es van casar, el 2001, ella encara era esposa d'un altre home. Posteriorment aquesta unió matrimonial va quedar dissolta, però Brown i Hynie no van formalitzar de nou el seu matrimoni, la qual cosa en qüestiona la validesa als ulls de l'advocat de l'artista, Buddy Dallas. A més a més, els sis fills de James Brown qüestionen fins i tot que James Jr. sigui de debò fill de James Brown. Tomi Rae Hynie era corista del cantant, i quan aquest va morir estava internada en una clínica de rehabilitació per desintoxicar-se de la seva addicció als analgèsics.

Això va paralitzar l’enterrament i la decisió sobre la construcció d’un mausoleu per donar repòs a James Brown. El fèretre del cantant va quedar llavors a la seva mansió de Beech Island, casa que va ser tancada amb pany i clau per l'advocat de Brown després que morís. Els familiars van arribar a un acord fa un parell de setmanes però fins aquest dissabte no s’ha formalitzat l’enterrament. Ara James Brown, padrí del soul i patriarca de la causa negra, ja podrà descansar en pau.
Anar al contingut