Berlín

Alemanya allarga la jubilació als 67 anys, però s'aplicarà progressivament entre el 2012 i el 2029

El Bundestag ha aprovat la llei que allargarà la vida laboral dels alemanys, que, d'aquí a uns quants anys, s'hauran de jubilar als 67 anys. La llei que ha aprovat avui el Parlament i que haurà de ser ratificada pel Consell Federal preveu que es farà progressivament. A partir del 2012 s'anirà sumant cada any un mes a l'edat de jubilació i el 2029 serà quan la jubilació quedi fixada als 67 anys. Segons el govern, és la manera de fer quadrar les finances. La llei ha rebut un suport clar, 408 vots a favor i 169 en contra.

Actualitzat
Però els sindicats, des de fa mesos, protesten i critiquen aquestes mesures, que consideren del tot desproporcionades, i, mentrestant, pateixen cada dia reduccions de plantilla amb jubilacions anticipades. A més, asseguren que això encara comportarà més atur.

A l'altra banda, en canvi, hi ha empresaris que només veuen avantatges a l'hora de tenir treballadors de més de 50 anys. De tota manera, més de la meitat de les empreses alemanyes no contracten majors de 50 anys i només un de cada tres de més de 55 anys continuen treballant.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut