Barcelona

Montilla anuncia la rebaixa de l'impost de successions

El govern presidit per José Montilla fa cent dies que és al poder, un període suficient per començar a fer balanç de la seva gestió. Amb aquest objectiu Montilla ha ofert aqeust dijous una conferència sota el títol "Compromís per Catalunya" on gha explicat la visió que té de l'encaix de Catalunya a l'Estat. També hi ha presentat algunes iniciatives del seu govern, com ara la reforma de l'impost de successions aquest mateix any, que implicarà que un 80% dels catalans quedin exempts de pagar-lo. Quedarà lliure de l'impost la persona que hereti un pis dels seus pares o del cònjuge i el seu preu no superi els 600.000 euros. Les pimes també quedaran exemptes de pagar-lo quan la transmissió sigui entre familiars directes.

Actualitzat

Aquest dijous fa cent dies que José Montilla presideix el govern de Catalunya. Per commemorar-ho, el president de la Generalitat ha anunciat la reforma de l'impost de successions, en la qual es treballa des de fa mesos. De l'aplicació del nou impost se'n beneficiaran un 80% dels ciutadans i es rebaixarà la pressió fiscal de la immensa majoria de la població catalana.

Segons la nova llei, la persona que hereti un pis dels seus pares o del cònjuge no haurà de pagar l'impost quan el preu de l'immoble sigui inferior als 600.000 euros. I les petites i mitjanes empreses també quedaran exemptes de pagar-lo quan la transmissió sigui entre familiars directes. Els empresaris, però, reclamaven que s'eliminés totalment, com ja han fet altres comunitats, com la valenciana.

Durant la compareixença de commemoració dels cent dies de govern, el president de la Generalitat ha anunciat també rebaixes en el que paguen els joves quan formalitzen les hipoteques. Concretament, es reduirà a la meitat. Aquesta reforma, però, no s'aprovarà fins a finals d'any.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut