Badalona

Mor la dona de Badalona que va ser cremada presumptament pel seu marit

La dona de Badalona que va ingressar molt greu a la unitat de cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron, després que el seu marit presumptament la va ruixar dissabte amb un dissolvent i li va calar foc, finalment, ha mort. La dona, de 58 anys, estava en tràmits de separació del suposat agressor, de 62 anys, que aquest dilluns ja ha passat a disposició judicial. El jutge que porta el cas ha ordenat l'ingrés a la presó del presumpte agressor i n'ha decretat el secret de sumari. L'Ajuntament de Badalona ha decretat dos dies de dol per la mort de la dona i ha convocat per aquest dimarts a la una del migdia una concentració de rebuig a la plaça de la Vila.

Actualitzat

Els metges ja advertien la família que l'estat de Mercedes era d'extrema gravetat i que no creien que pogués sobreviure a l'agressió i, finalment, ha mort a la Unitat de Grans Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron, on havia ingressat amb gairebé un noranta per cent del cos afectat per cremades profundes de segon i tercer grau.

Mercedes M. havia comunicat la voluntat de separar-se del seu agressor, que la maltractava psicològicament i fins i tot l'havia arribat a amenaçar amb un ganivet, segons ha explicat la filla del matrimoni. Yolanda ha assegurat que aquest dimarts Mercedes tenia cita amb l'advocat que li havia de tramitar la separació i que el seu pare s'havia pres amb relativa tranquil·litat aquest fet.

Després d'expressar la seva sorpresa pels fets, que van passar dissabte al migdia, quan Salvador, de 62 anys, va ruixar amb dissolvent la seva dona i li va calar foc al pis on vivien del barri de Sant Roc de Badalona, Yolanda ha apuntat que mai no li havia pegat, encara que "sí que la maltractava psicològicament". "No la deixava dormir i la tenia enfonsada psicològicament. Una vegada la va amenaçar amb un ganivet", ha explicat la jove, quan ha anat a visitar la seva mare, al costat del seu marit, a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

L'agressió a Mercedes es va produir dissabte a les 13.00 en un moment en què Yolanda i el seu marit, Enrique, van abandonar durant uns minuts el domicili de l'avinguda Marquès de Mont-roig per anar al seu propi pis. "Deu minuts abans, quan els vam deixar a casa, l'agressor estava tranquil. Només tenia una conducta una mica de perdonavides i agressiva", ha explicat Enrique.

Moments després van rebre la trucada urgent del germà que s'havia quedat a casa, que els demanava que tornessin perquè el pare havia cremat viva la mare. Segons han explicat, quan van arribar ja era tard i la mare estava calcinada. "Estava cremant i quan va sortir al passadís ell la va seguir i va estar clavant-li puntades de peu a terra. A més, va tirar el meu germà a terra perquè no pogués socórrer-la", ha assegurat la filla.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut