Barcelona

La Generalitat aprova la llei de teràpies naturals, que regularà la pràctica dels professionals de la medicina no tradicional

El Consell de Govern de la Generalitat ha aprovat la Regulació de les Teràpies Naturals, que té com a objectiu ordenar aquestes pràctiques de la medicina no convencional, en què treballen més de 5.000 professionals de l'acupuntura, teràpies naturistes, manuals i homeopàtiques a Catalunya. A més, està prevista la creació d'una Comissió Assessora per la Regulació de les Teràpies Naturals.

Actualitzat

Es tracta d'una normativa pionera a Espanya i a la resta d'Europa que permetrà posar ordre en un sector en què conviuen professionals sanitaris com ara metges, infermeres i fisioterapeutes i els anomenats "pràctics", que fins ara no han tingut cap titulació oficial ni estudis reglats. Per aquesta raó, el decret regularà l'acreditació d'aquests pràctics, i també la formació professional específica que requereixen per exercir la seva funció.

D'altra banda, el reglament també incidirà en els requisits d'autorització i registre necessaris que hauran de reunir els més de 3.500 establiments de teràpies naturals que hi ha a Catalunya, i també de les 60 escoles que imparteixen cursos i formació específica en el territori.

Amb el nou reglament, quedaran definits també els processos d'autorització dels establiments, la creació i regulació de diversos registres associats al control de les autoritzacions i les acreditacions atorgades i, finalment, el règim de control i de sancions en l'àmbit d'aquestes teràpies.

En concret, les teràpies que regularà el decret són la naturopatia, la naturopatia amb criteri homeopàtic, l'acupuntura, la teràpia tradicional xinesa, la cinesiologia, l'osteopatia, el shiatsu, la reflexologia podal, l'espinologia, el drenatge limfàtic, el quiromassatge, la diafreoteràpia i l'alliberament holística d'estrès amb tècniques de cinesiologia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut