Barcelona

Els fons de la Biblioteca de Catalunya i quatre biblioteques catalanes més es podran llegir a través de Google

Cinc biblioteques catalanes han arribat a un acord amb Google per digitalitzar i penjar al seu sistema de recerca de llibres centenars de milers d'exemplars de domini públic. L'acord, que s'ha presentat avui a la Biblioteca de Catalunya amb la presència del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, comptarà amb el fons bibliogràfic de la mateixa Biblioteca de Catalunya, la de l'Ateneu Barcelonès, la de l'Abadia de Montserrat, la del Seminari de Barcelona i la del Centre Excursionista de Catalunya. És el segon acord que Google signa amb un soci no anglosaxó, cosa que ha servit a Tresserras per demostrar que la cultura catalana no és tan insignificant.

Actualitzat
Obres clàssiques de Ramon Llull, Jacint Verdaguer, la història de la Corona d'Aragó i tots els llibres que no estiguin subjectes a drets d'autor seran digitalitzats pel gegant d'internet nord-americà Google, que un cop enllestit, les penjarà a la xarxa i s'hi podrà accedir des de tot arreu a través del seu cercador de llibres. L'operació estarà finançada íntegrament pel cercador i es calcula que durarà uns dos anys. L'acord és important, a més, perquè permetrà tenir digitalitzades i tenir còpies de seguretat de les obres.

Joan Manuel Tresserras ha assegurat que l'acord és molt beneficiós també per la cultura catalana i no només per les biblioteques i ha augurat que el "canvi tot just ha començat i les meravelles interessants són les que han de venir", emplaçant el món de la cultura a mirar cap al futur.

Google ja té acords d'aquest tipus amb biblioteques nord-americanes i la Universitat Complutense de Madrid.
Anar al contingut