Barcelona

El grup de fusió Xazzar guanya la sisena edició del concurs de maquetes Sona 9

El concurs de maquetes Sona 9, que premia els grups catalans de pop rock, fusió i cançó d'autor, ha donat el màxim guardó al grup de fusió Xazzar. La 6a edició del certamen, organitzat pel Grup Enderrock, ICat Fm, TV3 i Ritmes.cat, s'ha celebrat amb un acte a la sala Razzmatazz. El premi Sona 9, que decideix un jurat especialitzat, consisteix en la gravació, la producció i l'edició d'un disc, una campanya de promoció i publicitat, una gira de concerts promocionals per tot Catalunya i la gravació d'un videoclip. En la categoria de votació popular el guardó se l'ha endut Dr. Fargo, i en la de Joventut, la formació Vitruvi.

Actualitzat

Des de fa sis anys, el concurs de maquetes Sona 9 s'ha convertit en una important plataforma per a grups de música que comencen i que es troben amb totes les portes tancades abans de poder ni gravar un disc. Guanyar el concurs significa tenir disc i gira assegurats, i aquest gran regal ja té amo: el grup que va sortir guanyador de la festa d'aquest dimarts a la nit.

Passar una nit al concurs de maquetes Sona 9 és obtenir una bona diagnosi de per on respiren els artistes novells. Després de mesos de fases eliminatòries i d'un centenar de propostes, finalment, tres grups es posaven a prova a la sala Razzmatazz per fer decantar la balança al jurat.

Va començar Clara Andrés amb una cançó d'autor suau i amb aires clarament mediterranis. Per un terreny més conegut van transitar els Rosa Luxemburg, que donen a l'electricitat de les guitarres el màxim protagonisme. I el tercer grup a concurs era Xazzar. L'alegria folk dels seus instruments i l'energia escènica que desprenen van fer que el jurat els concedís el sisè premi Sona 9. Fa poc més d'un any que es van formar com a grup, la majoria són estudiants de l'Esmuc i no podien ni somiar que, a partir d'ara, tindran discogràfica que els editarà un disc, els promocionarà i els garantirà una gira pels Països Catalans.

D'altra banda, en la categoria de votació popular el guardó se l'ha endut Dr. Fargo, i en la de Joventut, la formació Vitruvi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut