Moscou

Rússia llança la nau "Progress M-58" amb més de dues tones de càrrega vital per a l'Estació Espacial Internacional

Rússia ha llançat un coet Soiuz-U amb la nau "Progress M-58", que tranporta 2,5 tones de càrrega vital per a l'Estació Espacial Internacional (EEI). El coet s'ha enlairat amb èxit a les 17.41, hora local, des de la república del Kazakhstan, a l'Àsia Central. La nau, el tercer vaixell de càrrega amb destí a la ISS aquest any, transporta combustible, oxigen, aigua i instruments per a experiments científics i recàrregues. A més, transporta aliments i articles d'ús personal i regals per als tres astronautes de la tripulació, entre els quals hi ha pel·lícules com "Piratas del Caribe" i "El código Da Vinci", a més de llibres, música i cartes dels seus familiars.

Actualitzat

La nau abastirà la catorzena tripulació de l'Estació Espacial Internacional, integrada pel nord-americà d'origen espanyol Michael López-Alegría, el rus Mikhaïl Tiurin i l'alemany Thomas Reiter, de l'Agència Espacial Europea.

Un cop separada del coet portador, nou minuts més tard i a 200 quilòmetres d'alçada, la "Progress M-58" ha començat el vol automàtic fins a la ISS. En aquesta ocasió, el periple durarà tres dies, un règim de vol que en ocasions utilitza el CCVE amb els carregadors russos per economitzar combustible, tal com ha explicat el portaveu.

Segons aquest mateix programa de vol, la "Progress M-58" haurà d'acoblar-se automàticament al modul rus Zvezda de la ISS dijous que ve.

Entre els recanvis molt necessitats a bord, a la "Progress" hi van peces per reparar el sistema rus Elektron, un dels tres destinats a la generació d'oxigen i que ha estat fallant en els últims mesos. La nau també transporta 250 quilograms d'aliments, 14 dels quals de llegums i fruita fresca, i dos quilos de ceba i all, a petició de la EEI-14, que ha expressat la seva predilacció per aquestes hortalisses.

En contenidors separats, López-Alegría, Tuirin i Reiter rebran cartes dels seus familiars i pel·lícules, llibres i gravacions de música i sons de la natura, dels quals podran gaudir en els seus moments d'oci.

Entre les pel·lícules que els cosmonautes podran veure hi ha comèdies franceses, la segona part de la saga "Piratas del Caribe" i "El código Da Vinci", basada en la novel·la de l'escriptor nord-americà Dan Brown.

Anar al contingut