Barcelona

Mas pensa incloure algun independent en un futur govern de CiU

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que en els propers actes de campanya estarà acompanyat d'un grup de col·laboradors. En cas que Mas acabi sent president, aquests col·laboradors podrien integrar el seu futur equip de govern, en el qual intentarà incorporar alguna figura independent. L'estratègia de Mas planteja similituds amb el que va fer Rodríguez Zapatero en les últimes eleccions generals, quan va representar un "equip de notables". El presidenciable nacionalista ha volgut expressar així la seva voluntat de "treballar en equip" en un dinar amb personalitats del món de l'esport.

Actualitzat

Davant dels representants del món de l'esport, Mas ha avançat que la secretaria general de l'Esport "dependrà directament" del Departament de Presidència. Pel que fa a la discussió sobre el dret a competir de les seleccions esportives catalanes, Mas ha reconegut que es tracta d'un tema "complicadíssim, que de vegades sembla inabordable i que si et deixes emportar per la desesperança ràpidament tiraries la tovallola".

Al dinar hi han assistit el nedador David Meca i esportistes retirats com els jugadors de bàsquet Jordi Villacampa i Ferran Martínez, els futbolistes Tommy N'Kono i Quimet Rifé, l'antic capità del Barça d'handbol Enric Masip, el ciclista Melcior Mauri i l'exàrbitre Sergi Albert.

"Poca confiança" de Montilla

Mas també ha afirmat que el fet que el candidat socialista, José Montilla, hagi d'anar al Congrés per al debat dels pressupostos de l'Estat demostra un "grau de convenciment feble" respecte a les seves possibilitats de presidir la Generalitat.

El candidat nacionalista s'ha mostrat "sorprès" que Montilla "encara sigui diputat a Madrid", ja que, segons Mas, "una persona que es vol bolcar en la política catalana i vol ser president de Catalunya el primer que fa és deixar de ser diputat a Madrid".

Anar al contingut