Berga

Unió es desmarca del DVD electoral i posa en dubte que pugui beneficiar CiU

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) s'ha desmarcat aquest dissabte del polèmic DVD electoral contra el tripartit editat per CiU. Diversos consellers nacionals de la formació socialcristiana han posat en dubte que el vídeo acabi beneficiant els interessos de la federació nacionalista de cara als comicis de l'1 de novembre. Quan falten menys de 48 hores perquè s'iniciï la campanya electoral, alguns assistents al consell nacional del partit han expressat el seu desacord amb l'"estil" del vídeo i temen que es pugui "girar en contra" dels interessos de CiU.

Actualitzat

Segons fonts d'Unió, l'expresident del Parlament Joaquim Xicoy ha comentat a la reunió que les crítiques de les formacions del tripartit indiquen que el vídeo va "en la bona direcció", però altres consellers nacionals han expressat la seva por perquè la polèmica sobre "ConfidencialCat" acabi mobilitzant contra CiU part de l'electorat del tripartit que fins ara s'havia mostrat apàtic i desmotivat de cara a les eleccions.

Els dos centenars de consellers nacionals d'UDC han rebut un exemplar del programa però cap còpia del DVD. El líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, ha comentat que per ell "el DVD no és el centre de la campanya", sinó que aquest lloc l'ha d'ocupar el "programa".

Duran, que ha evitat criticar el vídeo, sí que ha aclarit que és "un instrument electoral" impulsat pel director de campanya de CiU, David Madí, que té "la confiança" del soci petit de la federació.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut