Moscou

Maten a trets a Moscou la periodista russa Anna Politkóvskaia, crítica amb la política del Kremlin

La periodista russa Anna Politkóvskaia, famosa per la seva cobertura crítica de la guerra de Txetxènia, ha estat trobada assassinada a Moscou. Un veí de l'edifici on vivia ha descobert el seu cos amb diversos impactes de bala a primera hora de la tarda. Politkóvskaia era coneguda per denunciar els abusos de les tropes russes a Txetxènia, motiu pel qual va rebre diversos premis internacionals i havia estat arrestada diverses vegades. Fa dos anys ja va haver d'ingressar en un hospital perquè havia estat enverinada. La seva hospitalització li va impedir informar sobre la presa d'ostatges a l'escola de Beslan, que el govern rus va reprimir violentament.

Actualitzat

Politkóvskaia, que va néixer a Nova York el 1958, era considerada la periodista més crítica amb la política del president rus, Vladímir Putin, especialment sobre temes relacionats amb Txetxènia i el Caucas Nord rus. La periodista havia confessat en diverses ocasions que havia rebut amenaces de mort dels serveis secrets russos, l'exèrcit i altres agències de seguretat de l'Estat a les quals havia criticat amb duresa en els seus articles.

Autora també de diversos llibres, traduïts a múltiples idiomes, entre ells l'espanyol, va començar a treballar de periodista al diari "Izvestia" el 1982, i des de 1999 escrivia per a la "Nóvaya Gazeta", la publicació més crítica amb el Kremlin.

"El seu assassinat és un cop al cor mateix del periodisme rus." Aquestes són les paraules d'Igor Iakovenko, secretari general de la Unió de Periodistes de Rússia (UPR), que representen el sentiment dels seus companys de professió al país.

La policia, que ha trobat una pistola i quatre casquets de bala a l'ascensor, busca ara un jove prim i d'alçada mitjana que duia una gorra de beisbol negra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut