Barcelona

Saura reivindica el Tinell però avisa que no pactarà a qualsevol preu

El candidat d'ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Saura, ha reivindicat el Pacte del Tinell com "el programa de govern més avançat que ha tingut mai Catalunya", però ha avisat el PSC que després de les eleccions no pactarà "a qualsevol preu". En una conferència a l'auditori del Macba, Saura ha advertit que els ecosocialistes no permetran "que tornin al govern els polítics del passat", en referència a CiU, "però tampoc les polítiques del passat".

Actualitzat

Segons Saura, "el model que proposa la dreta, CiU i PP, és ecològicament insostenible i reprodueix les desigualtats socials", mentre que el model del PSC "està situat en la lògica antiga del productivisme, amb unes polítiques socials tradicionals".

El president d'ICV ha dit que "la realitat ha desmentit que les esquerres no saben gestionar, que quan governen les esquerres arriba el desgavell econòmic". En aquest sentit, ha destacat que en aquests tres anys s'ha aconseguit "el creixement de l'ocupació més gran de la nostra història recent, un creixement del PIB superior al conjunt d'Espanya i una reducció del dèficit de la Generalitat".

L'actual conseller de Relacions Institucionals ha negat que el rebuig d'ICV-EUiA a "infraestructures insostenibles com el túnel de Bracons, la línia d'alta tensió, el Quart Cinturó o els transvasaments de l'Ebre i el Roine" hagin aturat el país i ha apostat per invertir en un altre tipus d'infraestructures "ambientals", com ara depuradores o plantes de dessalinització.

En aquesta línia, ha indicat que "si la legislatura que ara acaba va ser la de la modernització del marc institucional, amb el nou Estatut, la legislatura que ve ha de ser la de la modernització social, ecològica i política del país", entenent que el concepte de modernització i competitivitat no ha de ser incompatible amb la "justícia social i el desenvolupament sostenible".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut