Barcelona

Un nou espectacle de titelles al Tibidabo recupera marionetes utilitzades per Herta Frankel

No tot són atraccions frenètiques al Tibidabo. El Marionetarium acull durant aquest mes un espectacle de titelles que vol retre un especial homenatge a Herta Frankel, la dona que va portar les titelles a la televisió. Aquells que no la recordin tenen ara l'oportunitat de descobrir el llegat que va deixar aquesta artista austríaca. Una nova companyia titellaire ha recuperat una important col·lecció de les marionetes més representatives dels últims seixanta anys i en mouen els fils en un nou espectacle que es pot veure durant l'agost al Tibidabo.

Actualitzat
Al costat de les Muntanyes Russes del Parc d'Atraccions del Tibidabo hi ha el Marionetarium, un lloc on el temps té un ritme més pausat que en la resta d'atraccions i on les titelles són les protagonistes. Una nova companyia titellaire que ara compleix 20 anys ha volgut celebrar el seu aniversari amb un nou espectacle que utilitza moltes de les marionetes que van formar part de la companyia de Herta Frankel, la dona que als anys seixanta va dur a la televisió l'art dels ninots articulats. L'espectacle, anomenat "Paraules de Julio", vol retre un homenatge a l'artista austríaca.

El mestre de cerimònies de l'espectacle és Julio, un titella reflexiu i xerraire, amant de qüestionar-s'ho tot. L'acompanyen el pallasso Brokil, l'ànec Donato i una exuberant Carmen Miranda.

A més de museu i sala d'espectacles, el Marionetarium és també un taller on noves generacions de titellaires poden aprendre els secrets d'aquest art antic, però que manté intacta la seva capacitat d'evocació.

Per crear el món màgic de "Paraules de Julio" s'han elaborat 12 escenografies diferents i s'ha recuperat la tècnica del pont de manipulació, que permet donar als decorats una atmosfera molt particular.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut