Equador

L'erupció del volcà Tungurahua obliga a evacuar milers de persones a l'Equador

Alerta a Equador. Des de divendres passat, el volcà Tungurahua, situat a 130 quilòmetres al sud de Quito, està actiu. Llança gasos i cendra magmàtica que han arrasat cases i cultius. Unes 3.600 persones han estat evacuades de la zona, mentre els experts adverteixen que la situació, de moment, no millora. En les últimes 24 hores, el volcà ha registrat fins a quaranta explosions. L'última erupció del Tugurahua va ser el 1918 i el procés que va seguir té algunes similituds amb l'actual.

Actualitzat

El Tungurahua continua expulsant gasos, lava i material incandescent i amenaça de seguir fent-ho. Tot va començar divendres, quan el volcà va generar una gran explosió, la més forta des que va començar aquest actual procés eruptiu el 1999.

La cendra magmàtica baixa per les faldes de la muntanya sembrant la destrucció al seu pas. Ja ha devastat diverses zones agrícoles i alguns pobles, i ha obligat a evacuar unes 3.600 persones de la zona. El fenomen amenaça més de 20.000 persones que viuen als voltants del volcà, de 5.029 metres d'altura.

No es veia una erupció semblant del Tungurahua des de la que hi va haver entre el gener i el novembre del 1918.

Anar al contingut