Barcelona

El govern no marginarà el PP tot i la seva posició contra la immersió

El govern ha aprovat el recurs que presentarà contra la sentència que obliga a canviar el model lingüístic a les escoles. Consideren que estan carregats de raons per defensar l'actual sistema, "tant des del punt de vista jurídic com de país". Així ho ha afirmat el portaveu del govern, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, on ha assegurat que el govern mantindrà la immersió lingüística a les escoles "peti qui peti". No obstant això, Homs ha evitat marginar el PP de cara a futurs pactes amb el govern quan ha considerat: "No crec que el PP tingui ara més interès en la qüestió lingüística que en l'atur o la crisi".

Actualitzat
El govern català té enllestit el recurs contra la resolució del TSJC i el presentarà per "raons polítiques i de país", després de considerar que estan "carregats de motius" per fer-ho, segons ha declarat Francesc Homs.

El recurs del govern català ha estat aprovat amb el suport de la majoria de partits, després que el president del TSJC es rectifiqués ell mateix i considerés ara que d'acord amb la sentència del Tribunal Suprem, s'ha de canviar tot el sistema educatiu i no pas només en en els casos de les tres famílies denunciants.

Homs ha afegit que estan convençuts que el pròxim curs escolar començarà amb total normalitat el pròxim 12 de setembre malgrat la sentència. De fet, el portaveu del govern ha dit que pensen defensar la immersió lingüística "peti qui peti". Tot plegat, una mostra de fermesa que Homs no ha volgut fer incompatible amb futurs pactes amb el PP.

En la mateixa roda de premsa, el govern ha anunciat que es concedirà la Medalla d'Or de la Generalitat a títol pòstum a l'expresident del Parlament de Catalunya Heribert Barrera, mort el passat 27 d'agost.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut