L'alcalde Oriol Junqueras, a la seu de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. (Foto: ACN)
L'alcalde Oriol Junqueras, a la seu de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. (Foto: ACN)
Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç dels Horts es planta i es nega a pagar els 470.000 euros que deu a l'Estat

L'Ajuntament de Sant Vicenç ha decidit plantar-se i ha comunicat a l'Estat que no tornaran els diners que l'administració central els va avançar com a bestreta del 2009. Ho ha anunciat l'alcalde de Sant Vicenç, Oriol Junqueras, que ha explicat que consideren un error premeditat del govern espanyol la previsió d'ingressos, uns ingressos que van resultar molt inferiors, i animen als altres ajuntaments a seguir els seus passos.

Actualitzat
L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, la ciutat més gran governada per Esquerra Republicana, no vol pagar els 470.000 euros que deu a l'Estat. És per això que ha enviat un requeriment dient que no farà efectiu aquest deute, i no descarta recórrer a la justícia si continuen reclamant-l'hi.

L'alcalde, Oriol Junqueras, pròxim president d'ERC, assegura que de bona fe va confiar en l'Estat i va gastar els diners en serveis bàsics per als ciutadans. Ara troba il·legítim tornar aquest deute perquè li suposaria retallar en serveis socials, i anima altres municipis a seguir els mateixos passos.

El deute total dels municipis catalans


En total són 576 milions d'euros, que hauran de tornar els municipis catalans de la bestreta que els va fer l'Estat el 2009, en funció d'una previsió d'ingressos massa optimista que després no es va complir. Des de la Federació de Municipis de Catalunya s'acusa l'Estat de voler ofegar els ajuntaments amb la reclamació d'uns diners que, de moment, no poden tornar.

El deute del 2009 se suma al del 2008, que també va donar negatiu i que molts ajuntaments tampoc no han pogut tornar encara.
Anar al contingut