Barcelona

El govern presentarà recurs contra la resolució del TSJC que dóna dos mesos perquè el castellà sigui també llengua vehicular a l'escola

La Generalitat ha anunciat que recorrerà la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha donat dos mesos al govern català per complir la sentència del Suprem que l'obliga a fer del castellà llengua vehicular en l'ensenyament. La consellera Irene Rigau s'ha mostrat convençuda que la Generalitat podrà demostrar que l'actual sistema és plenament constitucional.

Actualitzat
La consellera Rigau considera que el model "no ha generat conflictes" i que permet el domini de totes dues llengües, a més de "garantir la cohesió social".

El departament també defensa que és un model avalat constitucionalment -fent referència a una sentència del Tribunal Constitucional del 1994, que dóna suport al model lingüístic tenint en compte que la situació de la llengua catalana era "clarament i indiscutiblement inferior" i per tant aquesta havia de ser "el centre de gravetat" de l'ensenyament. Rigau ha recordat que la sentència sobre l'Estatut també va avalar aquest model.

D'altra banda, ha recordat que la sentència del Suprem establia que era competència de la Generalitat decidir la distribució de totes dues llengües, cosa que, segons Rigau ha assegurat, la Generalitat ja compleix tot aplicant l'actual sistema d'immersió lingüística.

La consellera ha asseverat que el castellà no està marginat a les aules de les escoles catalanes i que a Catalunya "tothom és bilingüe excepte qui només sap el castellà".

Rigau s'ha mostrat "convençuda que s'arribarà a bon terme" i que les instàncies judicials entendran les seves explicacions i no caldrà fer canvis al sistema lingüístic de l'ensenyament català.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut