Barcelona

Gairebé un miler de persones protesten davant la seu de Salut contra les retallades

Gairebé un miler de persones s'han concentrat aquest divendres a la tarda davant la seu del Departament de Salut en protesta contra les retallades a la sanitat. Professionals i usuaris de la sanitat han protestat a la travessera de les Corts de Barcelona, seu del departament dirigit per Boi Ruiz i on han confluït tres manifestacions que han arrencat als hospitals de l'Esperança, el Dos de Maig i el de Bellvitge. S'havia rumorejat que alguns concentrats hi passarien la nit, però finalment ho han descartat. També a Lleida, unes 500 persones han sortit al carrer per protestar contra aquestes retallades.

Actualitzat
Les tres marxes han recorregut els carrers de la capital catalana fins a arribar a la seu del Departament de Salut amb la intenció de mostrar el rebuig a les retallades que s'estan aplicant als serveis sanitaris. A les protestes s'hi han pogut veure pancartes reivindicatives per defensar la sanitat.

Els manifestants han donat per acabada la protesta a un quart de nou del vespre, després de fer una assembla. Usuaris i treballadors han entrat al recinte de la Maternitat, on hi ha el Departament de Salut, custodiats per diversos agents dels Mossos d'Esquadra, entre els quals agents antiavalots.

Tot i que s'havia comentat que hi hauria una acampada durant la nit, emulant altres protestes contra les retallades sanitàries que es fan aquests dies al Vallès Occidental i a Tarragona, finalment no ha estat així.

A Lleida, la marxa convocada pel moviment dels indignats ha sortit de la plaça de Ricard Vinyes i ha tallat el centre de la ciutat. Els manifestants han escenificat amb un funeral el perill de retallar la sanitat pública.

Aquest dijous, usuaris i veïns es van concentrar i van passar la nit al CAP Muralles de Tarragona, seguint una forma de protesta que es va encetar al Vallès Occidental amb acampades nocturnes de treballadors i usuaris en alguns CAPs del Vallès Occidental, afectats per les retallades. Les protestes a centres com el de Ca n'Oriac de Sabadell o els de Santa Perpètua, Castellar del Vallès o Badia continuen tot i el desallotjament per part dels Mossos.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha volgut tranquil·litzar els usuaris i ha dit que seran ben atesos des dels micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio". Ho ha fet després de les protestes pel tancament de les urgències nocturnes de prop d'una cinquantena de CAPs aquest estiu, que es podrien ampliar amb 7 o 8 centres més a partir de la tardor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut