Protesta al CAP Muralles de Tarragona aquest dijous
Protesta al CAP Muralles de Tarragona aquest dijous
Tarragona

Més de 200 persones protesten a Tarragona per la supressió de l'atenció nocturna als CAPs

Més de 200 persones s'han concentrat aquest dijous al vespre al CAP Muralles, a Tarragona, per protestar contra la decisió del departament de Salut de suprimir-hi el servei d'urgències nocturnes aquest setembre. Convocats per la Plataforma Ciutadana pels Drets Públics, tenen la intenció de passar-hi la nit, com també han fet aquests darrers dies altres usuaris de centres d'atenció primària del Vallès Occidental.

Actualitzat
Els veïns que s'han concentrat aquest dijous a Tarragona rebutgen el nou mapa sanitari que implica el tancament aquest setembre del servei nocturn d'urgències a 21 CAPs, que s'afegeixen als 25 que ja van perdre l'atenció nocturna l'1 de juliol. A més a més, Salut ha anunciat que a l'octubre aquesta supressió podria estendre's a altres 7 o 8 ambulatoris més a l'octubre. Des del 3cat24, n'estem fent el recompte al mapa de la tisorada.

Després de la concentració d'aquest dijous al vespre, els usuaris han anunciat que tenen la intenció de passar-hi la nit, com ja han fet els darrers dies veïns de CAPs del Vallès Occidental. Aquest dimecres a la nit, diversos usuaris han tornat a dormir als CAPs de Ca n'Oriac de Sabadell i als de Santa Perpètua, Badia, Castellar del Vallès i Viladecavalls malgrat que la nit anterior els Mossos els desallotgessin.

Les protestes per les retallades en matèria de Salut continuen. Des de Tarragona, els impulsors de la concentració d'aquest dijous ja han anunciat que dissabte al vespre tenen previst tallar l'A-7, l'N-340 a Bonavista i l'N-420 a l'altura de Sant Salvador.
Anar al contingut