Atletisme

La tarragonina Natalia Rodríguez guanya el bronze en els 1.500 metres

Natalia Rodríguez ha aconseguit el bronze en els 1.500 metres, la primera medalla de la delegació espanyola en els Mundials d'atletisme de Daegu 2011. L'atleta tarragonina, que competia amb l'espina clavada de la seva desqualificació a Berlín 2009 després d'haver guanyat la final, ha fet una demostració de tàctica i força, encara que li ha faltat una mica de força en els últims metres i ha estat superada per la nord-americana Jennifer Barringer Simpson (4.05,40), sorprenent campiona, i la britànica Hannah England (4.05,68).

Actualitzat
La bahrainí Mimi Belete ha fet el treball de desgast des de l'inici en benefici de la seva compatriota Maryam Yusuf Jamal, que buscava el tercer títol mundial seguit. Natalia Rodríguez ha desplegat la seva habitual tàctica. Ha començat enrere del grup i, després de passar els 800 metres amb un temps de 2.13,94, ha progressat fins al capdavant al pas pels mil metres, tant que ha creuat la meta al toc de la campana en primera posició.

La catalana ha incrementat el ritme de forma progressiva, però no ha pogut fer un esforç definitiu. Ha entrat en la recta final primera i obrint buit, però en els vint metres finals ha quedat una mica embussada i ha estat superada per dues atletes amb qui ningú comptava, Barringer Simpson i England, per concloure tercera, amb 4.05,87. La marroquina Btissam Lakhouad ha estat quarta amb 4.06,18 i l'etíop Kalkidan Gezahegne cinquena, amb 4.06,42, mentre que Jamal ha acabat dotzena amb 4.22,67.
Anar al contingut