La directora de TV3, Mònica Terribas, a "El matí de Catalunya Ràdio"
La directora de TV3, Mònica Terribas, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Barcelona

Terribas diu que mantenir el lideratge d'"Els matins" és la prioritat de la nova temporada de TV3

La directora de TV3, Mònica Terribas, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que aposta perquè en un futur els mitjans públics de la Generalitat continuïn tenint publicitat. Terribas ha afegit que malgrat les retallades del govern, que també han afectat la televisió i la ràdio publica, aquests mitjans han de ser forts i líders. D'altra banda, Terribas ha apuntat que una de les prioritats de la nova temporada de TV3 és que el programa "Els matins", amb Ariadna Oltra i Helena Garcia Melero, continuï sent líder i referent en la seva franja horària. De fet, ha qualificat el programa com "el repte de la temporada".

Actualitzat
Després d'assegurar que "Els matins" "és el repte de la temporada", Terribas ha manifestat que el nou equip és "molt sòlid" i ha destacat la nova presentadora del programa, Ariadna Oltra, "és un valor molt segur" i "molt provat". En la mateixa línia, ha manifestat que una de les funcions de la televisió pública és "construir nous referents".

Sobre el fins ara director i presentador d'"Els matins", Josep Cuní, Terribas ha dit que "ha donat set anys molt intensos al matí a TV3".

A banda d'"Els matins", ha avançat part de la programació de la nova temporada de la televisió pública. Com a principals novetats, les sèries "Kubala, Moreno i Manchón" i "El gran nord", la producció històrica "Tornarem" o la minisèrie "Barcelona, ciutat neutral". També destaca el retorn "La sagrada família" i "El convidat", d'Albert Om, així com de "La Riera", i els espais d'humor de "Polònia", "Crackòvia" i "APM". A més, ha volgut recordar els espais de "reflexió i anàlisi" del "30 minuts", "Àgora" i "Banda ampla".

D'altra banda, la directora de TV3 ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que aposta perquè en un futur els mitjans públics de la Generalitat continuïn tenint publicitat. Terribas ha afegit que malgrat les retallades del govern, que també han afectat la televisió i la ràdio pública, aquests mitjans han de ser forts i líders. Es tracta, diu, de mantenir una programació de qualitat amb menys recursos. I per això defensa el doble finançament, tant el públic com el de publicitat. "No és un servei públic normal, és un servei públic que té una part d'ingressos comercials, el que fa que el ciutadà hagi de contribuir menys, en aquests moments, a mantenir un servei potent i líder", ha dit.

Terribas ha reiterat que TV3 continua apostant fermament per la Lliga de Campions. Ara bé, ha recordat que a partir de l'any que ve els drets d'emissió seran "menys costosos" perquè el canal ha renunciat a l'exclusivitat i s'emetrà simultàniament amb Televisió Espanyola.

Respecte a les emissions de TV3 al País Valencià, Terribas ha explicat que és una qüestió que va més enllà de la voluntat de Televisió de Catalunya, que, d'altra banda, sempre ha estat partidària que el Canal 9 es veiés al principat: "Canal 9 va deixar d'enviar el senyal al nostre múltiplex, tot i que està obert perquè en puguin disposar". En qualsevol cas, per Terribas: "El nostre desig és que tots els canals de TV3 puguin arribar al País Valencià". I "això -ha dit- ha de ser possible aquest any."
Anar al contingut