Trípoli

Els rebels dónen un ultimàtum de tres dies als gaddafistes perquè es rendeixin

El nou govern de Líbia ha donat un ultimàtum a les tropes fidels a Moammar al-Gaddafi perquè es rendeixin abans de dissabte i abandonin les ciutats que encara controlen. Si no ho fan, seran evacuats per la força. La recerca de la família Gaddafi ha passat a un segon terme, i més des que s'ha sabut que la dona del dictador i tres dels seus fills han fugit a Algèria amb destinació, segurament, a un tercer país. L'altra prioritat del nou govern és recuperar la normalitat. Per això, ha començat a desarmar la població i posar a totes les milícies sota el comandament únic del Consell Militar a Trípoli. La policia ha tornat també als carrers per garantir la normalitat circulatòria i la seguretat quotidiana.

Actualitzat
El govern rebel libi espera que la família de Moammar al-Gaddafi que és a Algèria sigui retornada a Líbia. Pels rebels, la decisió d'Alger és un acte contrari a les bones relacions entre veïns, ja que el govern de transició ha insistit en nombroses ocasions que tant el dictador com la seva família han de romandre en territori libi per rebre un judici just.

El ministeri algerià d'Afers Estrangers va anunciar aquest dilluns que Safia, esposa de Gaddafi, i els seus fills Aisha, Mohammad i Hanibal havien entrat a Algèria a través de la frontera comuna, acollint-se a raons humanitàries. Aisha ha donat a llum aquesta matinada passada una nena en un hospital d'Algèria, on s'està amb dos dels seus germans i la seva mare. A la petita, néta de Gaddafi, li han posat el nom de Safia.

Segons informacions periodístiques algerianes, un total de 31 membres de la família Gaddafi van entrar a Algèria a bord de set vehicles després d'esperar dotze hores al pas fronterer d'Illizi, al sud-est del país, fins que els guàrdies fronterers van rebre llum verda per permetre la seva entrada en territori algerià

Algèria lliurarà Gaddafi al TPI si aquest entrés al seu territori

Algèria lliurarà Moammar al-Gaddafi al Tribunal Penal Internacional si aquest entrés al seu territori, segons informa aquest dimarts el diari algerià "Echourouk", citant fonts oficials algerianes. Segons el rotatiu, el president algerià, Abdelaziz Buteflika, va indicar als seus ministres durant la reunió d'aquest dilluns que Algèria respectarà el dret internacional en tot el que fa al conflicte libi. "Si Gaddafi intentés entrar en territori algerià, ara que els rebels estan estrenyent el seu control sobre la frontera amb Tunísia i les restriccions a la frontera egípcia, Algèria el detindria i el lliuraria al TPI en compliment amb els acords internacionals", assenyala el diari.

Segons "Echourouk", la decisió no és una reacció a la caiguda del règim de Gaddafi, sinó el compliment de les ordres d'arrest dictades pel TPI contra Gaddafi, el seu fill, Saif al-Islam, i el cap dels Serveis d'Intel ligència, Abdullah al-Senussi, per presumptes crims contra la humanitat.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut