Angers

Mor als 82 anys l'artista català Josep Grau-Garriga

Josep Grau-Garriga ha mort als 82 anys a l'hospital d'Angers, França. Artista català, nascut a Sant Cugat, se'l considerava com el gran renovador del tapís a Espanya.

Actualitzat
Josep Grau-Garriga, nascut a Sant Cugat del Vallès fa 82 anys i considerat el renovador de l'art del tapís a Espanya, ha mort aquest dilluns després que el 20 d'agost va patir un ictus hemorràgic i el van ingressar a la unitat de cures intensives de l'hospital d'Angers, França, on vivia des de feia 20 anys.

La seva mort coincideix amb l'homenatge que la seva ciutat li volia fer, dedicant-li dues exposicions que es podran visitar a partir del mes de setembre i que el mateix artista havia d'inaugurar. Aquestes exposicions presentaran l'obra de Grau-Garriga a la galeria Canals de Sant Cugat i al museu Casa Aymat.

Amb Grau-Garriga, que va treballar des de finals dels anys 50 a l'Escola Catalana del Tapís de Sant Cugat, de la qual va ser director, l'art del tapís va deixar de ser pla per convertir-se en tridimensional. L'artista incorporava a les seves obres cordes, diversos teixits i objectes de la vida quotidiana transformats en "collage". Aquesta era una de les principals característiques de la seva obra tant al tapís com a la pintura.

El mestre del tapís també va practicar l'environament, o art ambiental, amb accions tant a Catalunya com a altres països, sobretot a França. La seva obra està exposada en alguns dels millors museus del món.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut