Itàlia

La justícia italiana processa Berlusconi per frau fiscal, falsificació de pressupostos i blanqueig de diner

La justícia italiana ha dictat ordre de processament contra l'exprimer ministre Silvio Berlusconi per diversos delictes de frau en la gestió del grup de comunicació Mediaset. El jutge de Milà Fabio Paparella considera que hi ha prou indicis per acusar l'exmandatari dels delictes de frau fiscal, falsificació de pressupostos, abús de béns socials i blanqueig de diner. Aquests delictes podrien estar relacionats amb la compra de drets cinematogràfics als Estats Units entre els anys 94 i 99. Juntament amb Berlusconi, hi ha imputades tretze persones més del grup. Tots ells s'enfronten a penes d'entre 4 i 12 anys de presó. El judici començarà previsiblement el mes de novembre.

Actualitzat
Berlusconi haurà d'asseure's al banc dels acusats. L'exprimer ministre d'Itàlia i actual cap de l'oposició haurà de respondre per uns presumptes delictes de falsetat documental, frau fiscal, corrupció en actes judicials i apropiació indeguda pel seu grup mediàtic, Mediaset. El judici ha de començar el 21 de novembre. 

Amb tot, Berlusconi no estarà sol, al judici hi hauran d'acudir en qualitat també d'acusats l'expresident de Mediaset Fedele Confaloniere i l'advocat britànic David Mills, d'entre el total de tretze imputats.

L'origen del cas Mediaset és la compravenda dels drets de transmissió de pel·lícules nord-americanes per part del grup propietat del magnat de la comunicació Berlusconi. La fiscalia sospita que en l'operació es va augmentar de forma artificial el preu real dels drets, es van desviar prop de 280 milions d'euros a comptes a l'estranger i es va eludir a hisenda uns 170 milions d'euros entre 1994 i 1996.

Després que el magistrat que porta el cas, Francesco Grio, ha donat a conèixer la seva decisió, el partit de Berlusconi, Forza Italia, ha criticat durament el jutge.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut