Barcelona

La Generalitat assegura que el PIRMI es tornarà a cobrar per transferència al setembre

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha comunicat per carta al síndic de greuges, Rafael Ribó, que al setembre es tornarà a l'antic sistema de pagament de la renda mínima d'inserció per tal de garantir-ne el cobrament. El govern assegura que el 75% dels beneficiaris de la renda mínima d'inserció ja han cobrat, però continua el desgavell pels canvis en el sistema de pagament. Els treballadors i les entitats socials es queixen que el govern hagi encarregat a una empresa externa la revisió dels expedients per detectar si hi ha frau.

Actualitzat
La Generalitat va decidir canviar la via de cobrament del PIRMI, la renda mínima d'inserció, per evitar possibles irregularitats. En comptes de fer-se per via bancària s'enviava un xec personal al domicili del beneficiari que caducava al cap de 15 dies. Això va provocar molts problemes. En molts casos el xec s'ha enviat a domicilis equivocats o ha arribat amb retard.

El govern assegura que el 75% dels beneficiaris de la renda mínima d'inserció ja han cobrat. Tot i que els expedients es van resolent, encara hi ha cues a les oficines de Benestar Social de persones que no han cobrat res. Els treballadors i les entitats socials asseguren que qualsevol canvi de domicili dels usuaris es comunica a la Generalitat, i no entenen per què hi ha hagut tants erros en l'enviament dels xecs.

El síndic de greuges assegura que ha obtingut el compromís de la Generalitat que es restablirà el mes que ve el cobrament via transferència bancària de la renda mínima d'inserció. Rafael Ribó considera que la demora del pagament del subsidi ha ocasionat una "vulneració de drets a les persones afectades". El síndic ha obert una actuació d'ofici per valorar les conseqüències del canvi en els beneficiaris.

De la seva banda, la síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, alerta que les retallades del PIRMI poden col·lapsar els serveis socials perquè la gent que necessita aquesta ajuda i deixi de rebre-la buscarà solucions d'emergència per cobrir necessitats bàsiques. La síndica ha obert una actuació d'ofici per aquesta nova retallada del govern. Denuncia que els assistents socials de la ciutat ja han hagut de buscar solucions d'emergència per als beneficiaris d'aquesta ajuda que aquest mes no han rebut els diners.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut