El portaveu econòmic de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj
El portaveu econòmic de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj
Madrid

La UE avala la reforma de la Constitució per limitar el dèficit i assegura que "no passarà per alt" als mercats

La Unió Europea valora positivament el pacte entre el govern espanyol i el PP de reformar la Constitució per incloure-hi l'obligació de complir els objectius de dèficit públic. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" el portaveu econòmic de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, ha afirmat que això aportarà confiança als mercats. D'altra banda, és contrari a crear un nou govern econòmic europeu, com han proposat França i Alemanya, i advoca per complir les regles establertes "de manera més estricta".

Actualitzat
La UE valora positivament l'acord entre el govern espanyol i el PP per reformar la Constitució perquè obligui les administracions a complir els objectius de dèficit públic. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu d'Afers Econòmics de la Comissió Europea ha considerat: "És una mostra de determinació que evidencia que hi ha un compromís seriós per fer tot el que calgui per posar ordre en els comptes públics espanyols". I ha afegit: "Això no passa per alt als mercats".

En la mateixa línia, el portaveu econòmic europeu també ha explicat que el debat sobre els pressupostos correspon a cada estat membre, tot i que sempre s'han de respectar els límits imposats per Europa.

"Cal aplicar les regles més estrictament"

Sobre altres qüestions, Altafaj ha mostrat l'oposició de la Comissió Europea a crear un nou govern econòmic europeu, com han proposat França i Alemanya. I és que, segons ha explicat: "No són tant les institucions o crear nous òrgans o dirigents a Europa; si hem acordat unes regles, el que cal és que tots ens comprometem a aplicar-les d'una manera més estricta".

D'altra banda, el portaveu econòmic de la Comissió Europea també ha insistit que no és ferm l'acord bilateral entre Grècia i Finlàndia perquè aquest país tingui més garanties pels diners que presti al govern grec. Altafaj assegura que això ho han d'acceptar la resta de socis europeus i afegeix que no és prudent que hi hagi aquestes diferències entre els països.
Anar al contingut