Trípoli

El president del Consell Nacional de Transició de Líbia promet eleccions en un termini de 8 mesos

El número 1 del Consell Nacional de Transició de Líbia, Mustafa Abdul Jalil, ha promès eleccions legislatives, parlamentàries i presidencials en un termini de 8 mesos. El president del CNT ha dit també que, tot i que l'època de Gaddafi s'ha acabat, només es podrà donar per tancada quan l'hagin capturat i condemnat. El dictador ha reaparegut en un discurs per ràdio, però no se sap on és. A Trípoli, encara que els rebels controlen bona part de la població, continuen els enfrontaments entre els opositors i els fidels al coronel.

Actualitzat
El president del Consell Nacional de Transició de Líbia, Mustafa Abdul Jalil, ha assegurat en una entrevista al diari italià "La Repubblica" que hi haurà eleccions legislatives, parlamentàries i presidencials en un termini de 8 mesos. "Volem un govern democràtic i una Constitució justa. No volem seguir aïllats del món com hem estat fins ara", ha destacat.

El número 1 dels rebels i exministre de Justícia durant el règim libi està convençut que "l'època de Gaddafi s'ha acabat, però que tot això només finalitzarà amb la seva captura i condemna" pels crims que ha comès.

El coronel ha reaparegut amb un discurs radiofònic en què ha assegurat que lluitarà fins al final i que va abandonar el complex residencial pels atacs de l'OTAN. Els rebels van ocupar el seu palau sense trobar-hi resistència.

Un judici just a Líbia

Mustafa Abdul Jalil ha reiterat que la posició del CNT és celebrar "un judici just a Líbia", tant a Moammar al-Gaddafi com als seus fills i, per tant, no seran entregats al Tribunal Internacional de la Haia.

El president del CNT, que va formar part del govern de Gaddafi durant 30 anys, ha explicat que va passar a l'oposició després que el coronel libi "va ordenar disparar contra la gent desarmada. Vaig decidir que no volia aquest càrrec ni un sol dia més i em vaig posar a disposició dels insurgents".

Encara hi ha resistència

Sobre la situació a Trípoli, Jalil ha explicat que el 80% de la capital es troba en mans dels opositors, però que "encara queden algunes zones de resistència i una gran concentració de tropes gaddafistes a la regió de Sirte", l'històric bastió del rais. La conquesta de Trípoli ha deixat uns 400 morts i 2.000 ferits, segons un balanç rebel.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut