El grup de joves, als boscos del Pallars Jussà.
El grup de joves, als boscos del Pallars Jussà.
Pallars Jussà

Un científic holandès fa un experiment al Pallars Jussà sobre la prevenció de malalties

La necessitat ens fa espavilar. Aquesta és en essència la teoria que un científic holandès ha volgut posar en pràctica i comprovar als boscos del Pallars Jussà. El professor Priunboom ha proposat a un grup de joves científics un experiment insòlit: que passin deu dies al bosc, obligats a buscar-se el seu propi menjar i a fer exercici físic per sobreviure. El que el científic holandès pretenia comprovar és que el moviment espontani pot ajudar a prevenir i curar malalties.

Actualitzat
Un grup de joves científics ha acceptat el repte del professor Priumboom i aquests dies passen deu dies als boscos i camps del Pallars Jussà.

La idea és que, obligats a buscar-se el menjar, caminar pel bosc, aguantar les hores de sol i fer cara a altres dificultats que es trobin puguin, recuperin el que el professor Priumboom anomena el moviment espontani, que, segons explica, en la nostra societat s'ha perdut i pot ajudar a prevenir i fins i tot curar algunes malalties.

Alguns dels joves científics que participen en l'experiment expliquen que han notat alguns canvis en el seu organisme, com ara que han pogut vèncer l'estrès, que han superat algunes pors o que han aconseguit aguditzar el seu enginy.

El grup assegura que, en 10 dies, el seu metabolisme, sistema neurològic i endocrí hauria variat prou per prevenir patologies pels sis mesos vinents.
Anar al contingut