Calvià

S'aspira, embriaga quatre vegades més i no provoca ressaca, així és el "xupito" d'aire

Aquest any les nits d'estiu mallorquines han rebut un convidat que visitava les Balears per primera vegada, l'"oxyshot", un "xupito" molt original. I és que l'"oxyshot" no es beu, s'inhala. S'ha posat de moda en poc temps per les zones turístiques de l'illa on s'acumulen turistes anglesos i els que l'han provat asseguren que l'efecte que produeix equival a prendre's quatre cubates i, en canvi, només costa entre 3 i 10 euros.

Actualitzat
La fórmula aspirada aconsegueix embriagar la clientela molt més ràpid que bevent. És per això, que aquests xopets sense líquid s'han convertit en un perfecte aliat per a aquells consumidors que volen una "borratxera exprés". Un altre dels avantatges és que l'endemà d'haver-lo inhalat no hi ha ressaca.

La manera de prendre un "oxyshot" serà familiar per a aquells que hagin fumat d'una catximba. El client utilitza un broquet com el dels aparells d'alcoholèmia i després aspira el combinat que hagi escollit. N'hi ha de tots els gustos, sobretot de dolços com la vodka de maduixa o caramel, però també d'absenta o tequila.

Sense ressaca però amb efectes nocius

Malgrat no provocar ressaca, els seus efectes són igual de nocius per a la salut que ingerir alcohol de manera convencional. Però en lloc del fetge, l'òrgan més perjudicat són els pulmons. Així, algunes de les afectacions poden ser la inflamació de bronquis o la infecció de pleura.

Les autoritats no poder fer-hi res perquè, com que es tracta d'alcohol, és una substància permesa. D'aquesta manera, mentre siguin legals, s'espera que els inhaladors vagin obrint-se camí entre les copes de mica en mica. De fet, a Mallorca també es pot provar el gas del riure, un globus ple d'òxid nitrós que desencadena en el consumidor una sensació de mareig i eufòria que acostuma a desembocar en esclats de riure.

L'"oxyshot" té el seu propi grup de Facebook.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut