Lloret de Mar

Lloret rep més d'un miler de joves en una oferta de platja i festa amb el record dels incidents

Lloret de Mar mira amb expectativa l'arribada aquest dissabte d'un nou grup de joves turistes, més d'un miler, la majoria francesos, en una oferta de tres dies de platja i festa. L'objectiu és evitar imatges com les de fa una setmana: corredisses, cops i batalles multitudinàries pels carrers de la zona d'oci de la localitat. El reforç policial imposat arran d'aquests aldarulls es mantindrà fins a finals d'agost i el conseller d'Interior, Felip Puig, ha llançat un advertiment molt clar, "qui la fa la paga".

Actualitzat
Una nova remesa de turistes arriben a Lloret atrets pel mar i la platja però, sobretot, per la seva oferta nocturna. Fins aquí, cap novetat, però després dels incidents que ha viscut la localitat els últims dies, una batalla campal entre turistes i policies i uns aldarulls que van acabar amb una vintena de detinguts, estan en el punt de mira de tothom.

L'Ajuntament ja s'ha posat en contacte amb operadors que venen paquets turístics promocionant el viatge amb la festa nocturna. Els insta a canviar l'estratègia i a controlar els seus clients. També s'han anunciat mesures per endurir l'ordenança de civisme i per fer complir als locals els horaris de tancament.

La policia, per la seva banda, s'ha fet més present als carrers, on cada nit centenars de joves desfermen les seves passions sota els llums de neó de desenes de locals i discoteques d'oci. El reforç policial es mantindrà fins a finals d'agost, i tot just dijous hi va haver set detinguts per aldarulls i un robatori.

Davant de la possibilitat que es repeteixin aldarulls, el responsable català d'Interior, Felip Puig, ha advertit que "qui la fa la paga", amb referència als esvalotadors que la setmana passada van provocar diverses nits de tensió, els quals han hagut de respondre davant la justícia, però també als que "facilitin o col·laborin amb aquestes actituds".

Puig defensa "l'esforç" que Lloret de Mar i altres poblacions turístiques estan fent en la "reconversió" del tipus de turisme i s'ha mostrat partidari d'anar retirant gradualment els locals d'oci del centre dels municipis, per evitar molestar els veïns.

Tot i els aldarulls, creu que no s'ha de criminalitzar el turisme, ja que és un dels principals actius del país.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut