Catalunya

"Em dic Joel Coll i necessito que m'ajudis!"

Aquest nen es diu Joel Coll, té 6 anys, viu a Banyoles i la seva vida s'aguanta per un fil si no troba un donant de medul·la òssia.

Actualitzat
Al mes de març, Joel Coll va rebre la mala notícia que tenia una leucèmia mieloide aguda amb monosomia del cromosoma 7, un tipus de leucèmia atípic que només té cura a través d'un trasplantament de medul·la òssia o cordó umbilical. Des de llavors, el nen ha estat tractat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on es va desplaçar per tal de preparar-se per a una possible operació.

A hores d'ara, en Joel no ha trobat cap donant compatible, i a causa d'això la seva família i amics han iniciat una crida pel territori català per aconseguir un donant abans del mes de setembre, moment en què la malaltia pot passar a un estat molt crític.

A més, malgrat que la màxima prioritat és salvar la vida d'en Joel, la família explica que vol anar més enllà i lluitar perquè augmenti la conscienciació de la societat sobre fer-se donant de medul·la òssia.

Per ser donant, només cal tenir entre 18 i 55 anys i fer-se una extracció de sang inicial, i després d'un rigorós anàlisi per veure la compatibilitat del donant, es fa una intervenció al donant per poder extreure la sang medul·lar.

Per a més informació, podeu contactar amb el CAP de Banyoles (972 57 25 10) o la Fundació Carreras (900 32 33 34). També us deixem una guia visual de la Fundació Carreras per entendre millor en què consisteix la donació de medul·la òssia.


Anar al contingut