Una nena somali desnodrida rep atenció en una clínica de Metges Sense Fronteres a Dolo Ado. (Foto: Reuters)
Una nena somali rep atenció en una clínica de Metges Sense Fronteres. (Foto: Reuters)
Roma

La FAO adverteix que la fam s'ha estès a tres zones més de Somàlia

La fam que assetja Somàlia s'ha estès a tres zones més del país -fins ara eren dues- i avança cap al sud. La FAO, l'organització de l'ONU per a l'Agricultura i l'Alimentació, ha alertat que la situació ha empitjorat durant una cimera sobre la crisi alimentària a la banya d'Àfrica que s'ha fet a Roma i que ha de servir per preparar la cimera de donants que la Unió Africana ha convocat per al 25 d'agost a Addis Abeba. La FAO ha recordat que, si no s'actua urgentment, 12 milions de persones podrien morir de fam a la regió.

Actualitzat
En la reunió preparatòria, el director general de la FAO, Jacques Diouf, ha assegurat que ja hi ha plans d'inversió aprovats, "però ens falta el finançament. Si els governs i els seus socis donants no actuen ara, la fam tornarà i serà una vergonya per a la comunitat internacional".

Diouf també ha considerat "inadmissible que a la nostra època, amb els recursos financers, la tecnologia i els coneixements que tenim, més de 12 milions de persones puguin morir de fam". La població en risc, molts dels quals menors, s'estén a zones de Somàlia, Kènia, Etiòpia, Djibouti, el Sudan i Uganda.

L'ONU creu que cal prioritzar la construcció de canals d'irrigació per fer front a la sequera que hi ha, la pitjor en 60 anys. També defensa que repoblin els ramats de cara a la previsió de pluja de l'octubre, perquè el bestiar i les collites a petita escala seran sinònim de supervivència.
Anar al contingut