Imatge d'arxiu de manifestants contra els canvis del PIRMI (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de manifestants contra els canvis del PIRMI (Foto: ACN)
Barcelona

Unes 300 persones protesten a Barcelona contra els canvis en el PIRMI

Unes 300 persones s'han concentrat aquest dijous a la tarda al centre de Barcelona per mostrar el rebuig als canvis introduïts pel govern en el PIRMI, la renda mínima d'inserció. Gent a l'atur, membres de sindicats, dels partits d'esquerres al Parlament i persones de diferents moviments populars han secundat la protesta, molt sorollosa. Els concentrats han mostrat pancartes contra les diverses retallades aprovades pel govern i han demanat la dimissió d'Artur Mas. L'acte l'han convocat la Subcomissió d'Acció Social d'Acampada Barcelona.

Actualitzat
Els concentrats han protestat perquè aquesta prestació dedicada a persones en situació de pobresa es cobra ara mitjançant xec nominatiu i no a través de transferència bancària, com s'acostumava a fer. També critiquen l'enduriment de les condicions que es volen aplicar per accedir a aquesta ajuda, perquè consideren que agreujarà encara més la situació de les persones més necessitades.

Els manifestants s'han fet sentir amb cassoles, xiulets i trompetes i han exhibit pancartes amb lemes que carreguen contra el govern d'Artur Mas i demanen una societat més justa.

La protesta té el suport del moviment dels indignats i també de l'esquerra parlamentària. Hi han assistit diputats del PSC, d'ICV-EUiA i també d'ERC.

Des de l'assemblea de gent a l'atur, Jordi Torelló s'ha queixat que el govern de CiU busqui el frau entre el col·lectiu dels pobres quan el frau i l'evasió fiscal de quantitats importants està en altres sectors de la societat, ha dit.

La diputada socialista Eva Granados ha acusat CiU de matar "mosques a canonades" amb els canvis, mentre que l'ecosocialista Laia Ortiz ha considerat "indigne" que "es posi en risc d'exclusió persones que ja estan en exclusió i amb dificultats serioses per arribar a finals de mes''.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut