Rocallaura

Rocallaura vol declarar "persona non grata" el seu capellà perquè ha amagat la marededéu

El poble de Rocallaura, a l'Urgell, està indignat per la darrera acció del seu capellà, que ha amagat la talla autèntica de la Mare de Déu del Tallat, molt venerada a la zona, i l'ha substituït per una figura de guix. El capellà no ha volgut explicar on ha guardat la talla, ja que assegura que l'ha amagat per seguretat. Per aquest motiu l'Ajuntament estudia la possibilitat de declarar "persona non grata" el capellà.

Actualitzat
Es tracta d'una talla de marbre del segle XIV amb una corona de pedres precioses, que no està registrada a l'Ajuntament ni a l'Arquebisbat de Tarragona, per aquest motiu no se'n pot denunciar la desaparició. Ara volen iniciar el procés per declarar-la bé d'interès local.

L'actitud del capellà, que assegura que ha actuat per mantenir segura la figura, ha indignat els veïns. Al poble asseguren que és una excusa, perquè feia 32 anys que la talla estava ben custodiada en una de les cases del municipi. Ara s'estudia la declaració de "persona non grata" .

Els veïns esperen veure la imatge autèntica durant les festes del poble al Santuari del Tallat, on es farà l'aplec que cada any homenatja aquesta marededéu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut