Banyoles

La crida d'una família de Banyoles per salvar el seu fill dispara el nombre de donants de medul·la òssia

El crit d'auxili de la família d'en Joel, un nen de Banyoles que té leucèmia, ha disparat el nombre de donacions de medul·la òssia a les comarques gironines. En Joel, de 6 anys, està diagnosticat de leucèmia mieloide aguda i necessita un trasplantament urgent, abans del setembre. De moment no han trobat cap donant compatible, tot i que hi hagut una donació de sang del cordó umbilicat que sí que ho és. Mentre la família comença a respirar més tranquil·la, a l'Hospital Josep Trueta el nombre de donacions mensuals ha passat de les 3 que hi solia haver a 500.

Actualitzat
En Joel està ingressat a l'Hospital Sant Joan de Déu, d'Esplugues, pendent de la recerca del donant compatible. Només una persona d'entre 40.000 serà compatible. La recerca s'ha difós també pel Facebook. "Estadísticament ens diuen que és molt difícil que trobem donants compatibles en tan poc temps, però també estadísticament era difícil que tingués una leucèmia mieloide", afirmen els seus pares.

Per donar moll de l'os s'ha de tenir entre 18 i 55 anys i fer-se una anàlisi de sang. Al CAP de Banyoles unes 200 persones s'hi han ofert voluntàries, mentre que al Trueta ja en són 500 en un mes.

Gent de totes les comarques gironines, i també turistes que estiuegen a la Costa Brava, s'han solidaritzat amb el cas d'en Joel, però també han adquirit un compromís que va més enllà, perquè la Fundació Josep Carreras analitza si són compatibles amb altres pacients. La Fundació explica al seu web tot el que cal saber per ser donant.

La família d'en Joel s'ha mostrat molt agraïda per la solidaritat que han demostrat desenes de persones i ha fet una crida a multiplicar les donacions per donar esperança a tots els malalts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut