Rocallaura

El capellà de Rocallaura torna la Mare de Déu del Tallat després d'amagar-la uns dies

Era el retorn més esperat. El capellà de Rocallaura, Pere Lluís Ramon, ha tornat aquest matí la talla de la Mar de Déu del Tallat després de tenir-la amagada uns dies per seguretat, segons va explicar. Tot i que contents, els veïns continuen enfadats amb el capellà i l'han rebut amb crits de "fora, fora".

Actualitzat
El petit municipi de Rocallaura, a l'Urgell, ha recuperat la talla de la Mare de Déu del Tallat, molt venerada a la zona. El capellà del poble, Pere Lluís Ramon, l'ha tornada al seu lloc original després de tenir-la amagada per seguretat i substituir-la per una figura de guix.

Els veïns, per tant, ja la poden tornar a visitar. I és el primer que han fet després del retorn de la imatge original. Li han donat la benvinguda amb aplaudiments i càntics, però no amaguen que estan enfadats amb el rector pel que ha fet i l'han rebut amb crits de "fora, fora". Tot i que el capellà ha tornat la talla, l'Ajuntament de Rocallaura estudia encara si declararan el rector persona "non grata".

La Mare de Déu del Tallat és una figura de marbre del segle XIV amb una corona de pedres precioses que no està registrada a l'Ajuntament ni a l'arquebisbat de Tarragona, motiu pel qual no se'n pot denunciar la desaparició.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut