Madrid

Zapatero compareixerà la setmana vinent davant del Congrés per explicar les noves mesures econòmiques

La setmana que ve serà clau per a l'economia espanyola. El president, José Luis Rodríguez Zapatero, compareixerà la setmana que ve davant del Congrés dels Diputats per explicar l'actual situació econòmica del país i les mesures que pretén aprovar divendres, en un Consell de Ministres extraordinari. Tot plegat, en un context econòmic complicat i marcat en les últimes hores per la cimera que aquest dimarts han mantingut Angela Merkel i Nicolas Sarkozy a París. Alemanya i França s'han mostrat ferms i han assegurat que Europa ha d'anar molt més enllà de compartir una moneda, i ha de començar a aplicar mesures concretes i conjuntes en matèria econòmica.

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero farà públic la setmana que ve el nou "full de ruta" econòmic espanyol. Així ho ha anunciat el portaveu de l'executiu, José Blanco, que ha explicat que el president donarà a conèixer les mesures que s'aprovaran aquest divendres en un Consell de Ministres que es farà amb caràcter d'urgència, amb l'objectiu que el Congrés hi doni el vistiplau.

Entre les mesures que preveu aprovar, hi ha la del pagament anticipat de l'impost de societats i la reducció de la despesa farmacèutica, amb què l'executiu espanyol espera estalviar-se uns 5.000 milions d'euros.

Cimera francoalemanya

L'anunci de la compareixença s'ha fet just després de la cimera que França i Alemanya han mantingut aquest dimarts a París. Merkel i Sarkozy s'han mostrat ferms i han apostat per la creació d'un "veritable govern econòmic de l'eurozona".

En aquest sentit, han assegurat que Europa, més enllà de compartir una moneda única, ha de tenir també una política econòmica conjunta i han demanat que els països membres incloguin a les seves Constitucions l'obligació d'establir pressupostos equilibrats i un límit als dèficits.

De moment, però, el que han descartat és que hi pugui haver eurobons.
Anar al contingut