Dos joves a les portes dels jutjats de Blanes
Els detinguts són majoritàriament francesos, però també n'hi ha d'alemanys i d'holandesos.
Blanes

Presó amb fiança i llibertat amb càrrecs per als suposats instigadors dels aldarulls de Lloret

El jutge que instrueix el cas dels aldarulls de dijous a la matinada a Lloret ha decretat aquest diumenge presó provisional amb fiança de 1.500 euros per a un jove holandès. Es tracta d'un dels dos detinguts a qui es va prorrogar la detenció per continuar investigant i se'ls considera els instigadors dels incidents. L'altre noi, d'origen eslovac, ha quedat en llibertat amb l'obligació de presentar-se periòdicament al jutjat perquè és resident a Lloret de Mar. El magistrat ha enviat en total cinc persones a la presó i ha decretat llibertat per a la resta d'implicats, vuit dels quals amb càrrecs. Tots ells hauran de pagar 3.000 euros pels danys ocasionats.

Actualitzat
Les diligències judicials pels greus enfrontaments que un grup de joves van mantenir amb la policia dijous de matinada a les portes d'una discoteca de la localitat ja s'han acabat. El local va haver de tancar per problemes elèctrics i a les portes es va formar una gran concentració de gent. La intervenció policial per dispersar els joves va acabar amb una batalla campal amb una vintena de ferits i una vintena més de detinguts.

Cinc dels joves han ingressat de forma provisional a la presó mentre no fan efectives les fiances
que se'ls han imposat, que oscil·len entre els 1.500 i els 3.000 euros.

Nou més han quedat amb llibertat amb càrrecs i l'obligació de presentar-se dos cops al mes fins que no se celebri el judici davant les autoritats. Un d'ells als mateixos jutjats de Blanes, ja que és resident a Lloret de Mar, i la resta al consolat espanyol al seu país.

Els altres sis han quedat en llibertat sense càrrecs però hauran de pagar, igual que tots els detinguts, 3.000 euros pels danys materials provocats.

L'incident va tenir lloc pocs dies després d'un altre enfrontament entre joves i policia i ha reobert el debat sobre l'anomenat "turisme de borratxera" que visita Lloret de Mar. L'Ajuntament, en un intent de posar ordre, ha anunciat noves mesures per garantir la tranquil·litat a les zones d'oci nocturn, així com un control més estricte dels horaris de tancament. Per la seva banda, els Mossos han anunciat un pla d'inspeccions als locals per garantir que compleixen la normativa així com les mesures de seguretat.
Anar al contingut