Barcelona

ICV, PSC i ERC forcen la compareixença de Mena i Cleries a la Diputació Permanent pel PIRMI

Els consellers d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i Benestar Social, Josep Lluís Cleries, compareixeran al Parlament per explicar el controvertit canvi de gestió en la paga de la renda mínima d'inserció, el PIRMI. Mena i Cleries hauran de donar-ne explicacions a petició dels tres socis de l'antic tripartit, PSC, ICV-EUiA i ERC, que forçaran la convocatòria de la Diputació Permanent, l'òrgan que supleix el ple del Parlament en períodes de vacances parlamentàries. CiU ja ha dit que no posarà traves a la intervenció. La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha acusat els consellers d'estar desapareguts en plena "emergència social".

Actualitzat
La modificació en el sistema de pagament a partir d'aquest agost, a través d'un xec nominatiu en comptes de la transfarència bancària, de la renda d'inserció mínima ha generat problemes a moltes famílies catalanes, així com nombroses queixes i reclamacions.

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha considerat la situació una emergència social i ha afegit que ja és hora que els consellers encarregats d'administrar les sol·licituds i els pagaments d'aquesta prestació donin la cara. Es tracta dels titulars d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i Benestar i Família, Josep Maria Cleries, a qui l'ecosocialista ha acusat d'estar "desapareguts".

Iniciativa ha anunciat que dimarts 16 d'agost registrarà una petició per forçar la convocatòria de la Diputació Permanent del Parlament. PSC i ERC han confirmat que donen suport a aquesta demanda, que també ha avalat el PPC, que ha considerat que el govern "mata mosques a canonades" en la lluita contra el frau del PIRMI.

El portaveu adjunt de CiU al Parlament, Ramon Espadaler, ha explicat que el seu grup no posarà "cap inconvenient" a la compareixença dels consellers i ha avançat que podria ser "entre el 24 i el 26 d'agost". Espadaler ha insistit que el govern "està fent allò que pertoca, que és combatre el frau" detectat entre els beneficiaris d'aquesta ajuda, i per això ha afirmat que Mena i Cleries aniran a donar explicacions en seu parlamentària amb la consciència tranquil·la.

La Diputació Permanent, que supleix la cambra catalana en períodes de vacances, pot convocar-se si ho demanen almenys dos grups parlamentaris o una cinquena part dels diputats. La Mesa del Parlament haurà de decidir la setmana que ve quan convoca la Diputació Permanent.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut